Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Aktivisti odmietajú nenávistnú reklamu politickej strany

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V týchto dňoch zaznamenáva verejnosť na reklamných plochách kampaň politickej strany, ktorá rozosieva nenávisť, s prvkami poplašnej správy.

Banská Bystrica 30. januára (TASR) – Okolo 300 signatárov doteraz podpísalo otvorený list banskobystrickej občianskej platformy Nie v našom meste adresovaný reklamným spoločnostiam a tiež ako podnet Rade pre reklamu a Asociácii vonkajšej reklamy. Aktivisti vo výzve žiadajú, aby reklamné spoločnosti dodržiavali vlastný etický kódex a nedávali prednosť zisku pred podnecovaním nenávisti voči imigrantom. TASR o tom v stredu informovala Martina Strmeňová, koordinátorka platformy Nie v našom meste.

"V týchto dňoch zaznamenáva verejnosť na reklamných plochách kampaň politickej strany, ktorá rozosieva nenávisť, s prvkami poplašnej správy. Ide o bilbordy "stratenej Európy" s oznámením, že imigranti obsadzujú Európu. Táto skutočnosť je v príkrom rozpore s poslaním vonkajšej reklamy prinášať užitočné informácie," zdôvodnila Strmeňová.

Ako zdôraznila, pluralita názorov a sloboda slova neznamená diskutovať s extrémistami a poskytovať im reklamný priestor.

"Apelujeme na to, aby tieto myšlienky nepropagovali a nedegradovali svoje bilbordy na nosiče extrémizmu. Veríme, že sa rozhodnú správne, pretože dobré meno sa ťažko získava, ale veľmi ľahko stráca," dodala Strmeňová.