Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Chodník popri stavenisku banskobystrickej stanice pre peších uzavreli

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Z dôvodu zvýšenia bezpečnosti bolo nevyhnutné uzavrieť chodník spájajúci dočasnú autobusovú stanicu so železničnou.


Banská Bystrica 13. októbra (TASR) – Výstavba novej autobusovej stanice v Banskej Bystrici, ktorá má byť hotová koncom apríla 2017, si v týchto dňoch vyžaduje viaceré obmedzenia, a tým aj trpezlivosť Banskobystričanov a návštevníkov mesta. Cez chodník pozdĺž staveniska novej autobusovej stanice peší už neprejdú.

"Stavebné práce na výstavbe novej autobusovej stanice napredujú. Z dôvodu zvýšenia bezpečnosti bolo nevyhnutné uzavrieť chodník spájajúci dočasnú autobusovú stanicu so železničnou. Žiadame peších cestujúcich, aby na prejazd z dočasnej autobusovej stanice k vlakovej využívali spoje MHD, prípadne zvolili inú alternatívu. Vzhľadom na nevyhnutné predĺženie trasy je nutné pri plánovaní cesty počítať s časovou rezervou. Za vzniknuté dočasné obmedzenia sa ospravedlňujeme," uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová.

Železnice SR (ŽSR) už od začiatku októbra z tohto dôvodu uzavreli predstaničný priestor pre osobné autá.

"Vzhľadom na to, že v blízkosti pozemkov ŽSR je realizovaná rozsiahla výstavba novej autobusovej stanice s obchodným centrom je nevyhnutné priestor pred železničnou stanicou Banská Bystrica uzavrieť až do dokončenia výstavby, najmenej do marca 2017," konštatovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Banskobystrická železničná stanica totiž susedí s autobusovou.