Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

V B. Bystrici obnovia komunikácie na Hurbanovej ulici, dôjde k uzávere

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Obyvateľov a návštevníkov tejto lokality mesto žiada o dôsledné rešpektovanie dopravného značenia a porozumenie i strpenie zníženého komfortu počas opravy.

Banská Bystrica 19. apríla (TASR) – Mesto pod Urpínom ide obnovovať miestnu komunikáciu na Hurbanovej ulici, a preto 22. a 23. apríla dôjde k úplnej uzávere úseku vozovky, od križovatky s Ulicou J. Kráľa po križovatku s Ulicou M. Hattalu. Na súvislú obnovu tejto časti vyčlenilo mesto z Fondu dopravnej infraštruktúry približne 80.000 eur. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

"Správca miestnych komunikácií zrealizuje pokládku nového asfaltu na časti Hurbanovej ulice pri mestskom parku. Počas uzávery sa zobojsmerní Ulica Jána Chalupku, ktorá bude slúžiť na prejazd vozidiel smerujúcich na priľahlé ulice Murgašova, Ruttkaya, Nedeckého a Hodžu. Ulica M. Hattalu bude prístupná z Tajovského ulice. Na zmenu dopravného režimu upozorní dočasné značenie a počas dňa i príslušníci mestskej polície," konštatovala Marhefková.

Obyvateľov a návštevníkov tejto lokality mesto žiada o dôsledné rešpektovanie dopravného značenia a porozumenie i strpenie zníženého komfortu počas opravy.

"Výsledkom bude bezpečnejšia a krajšia Hurbanova ulica. V prípade nepriaznivého počasia sa práce zrealizujú v náhradnom termíne, o ktorom budeme verejnosť informovať," dodala hovorkyňa.