Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskej Bystrici pripravujú prvú diskusiu s kandidátmi na poslancov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Ide o ľudí, ktorí prijali pozvanie na verejnú diskusiu a chcú byť poslancami za prvý zo siedmich volebných obvodov mesta pod Urpínom - Stred mesta.

Banská Bystrica 4. októbra (TASR) – Prvá verejná diskusia s kandidátmi, ktorí sa uchádzajú o dôveru voličov v novembrových komunálnych voľbách v rámci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, sa uskutoční 15. októbra v priestoroch Centra nezávislej kultúry Záhrada. TASR o tom vo štvrtok informovali organizátori diskusie, platforma Nie v našom meste spoločne s Centrom komunitného organizovania a Záhradou.

Ide o ľudí, ktorí prijali pozvanie na verejnú diskusiu a chcú byť poslancami za prvý zo siedmich volebných obvodov mesta pod Urpínom - Stred mesta. Celkovo ich kandiduje 23, volia sa šiesti do 31-členného MsZ.

"V prvom rade dostanú priestor samotní občania, aby pomenovali a objasnili kandidátom problémy, s ktorými sa stretávajú vo svojom okolí. V druhom rade bude stretnutie priestorom, kde sa obyvatelia môžu zoznámiť bližšie s jednotlivými kandidátmi, osobne sa porozprávať a nájsť si zodpovedných zástupcov za svoj volebný obvod," zdôraznili organizátori.