Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Bude ešte viac policajných kontrol, vodičom nič neodpustia

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vodiči v Banskobystrickom kraji by mali spozornieť. Polícia začína vykonávať špeciálne cestné kontroly s väčším počtom hliadok.

Banská Bystrica 10. júna (TASR) – Vodiči v Banskobystrickom kraji by mali spozornieť. Polícia začína vykonávať vo výrazne zvýšenej miere špeciálne cestné kontroly s väčším počtom hliadok. Voči nedisciplinovaným vodičom bude nekompromisná. Informovala o tom dnes krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Vašková.

Od začiatku tohto roka zahynulo na cestách Banskobystrického kraja už sedem ľudí. "Na základe podrobnej dopravno-bezpečnostnej analýzy, banskobystrickí policajti prijali opatrenia, ktorými chcú opäť zvýšiť bezpečnosť a zabraňovať tragédiám na cestách. Pod každú jednu sa podpísala neopatrnosť či nezodpovednosť jej účastníkov," konštatovala Vašková.

Podľa nej najčastejšími príčinami vzniku dopravných nehôd je neprispôsobenie rýchlosti a nesprávny spôsob jazdy, alkohol za volantom, ale i ďalšie porušenia povinností účastníkov cestnej premávky.

Ak teda vodiči nechcú prísť, v lepšom prípade o peniaze a v horšom o vodičský preukaz, mali by začať jazdiť bezpečne a zodpovedne.

"Za posledné roky sa rýchlo zvýšil stupeň motorizácie a výrazne vzrástla aj intenzita cestnej premávky. Na naše vozovky pribudli nové, výkonnejšie motorové vozidlá, ktoré sú síce bezpečnejšie, no na naše cesty nepriniesli zvýšenú bezpečnosť. Napriek tomu, že prijaté opatrenia prinášajú svoje výsledky, akýkoľvek počet úmrtí na cestách je pre nás neprijateľný. Našim cieľom je tragédie čo najviac eliminovať,"
dodala Vašková.

V bezpečnosti na cestách pritom zohrávajú úlohu nielen vodiči, ale i cyklisti, motocyklisti a chodci. Každý svojou vlastnou nezodpovednosťou ohrozuje aj ostatných ľudí.