Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

B. BYSTRICA: Pre teplo môžu zamestnanci úradu prísť do práce o 6.00 h

Ilustračné foto Foto: TASR - archív

Na dostatočný prísun tekutín slúžia zamestnancom, ale i klientom magistrátu automaty s minerálnou vodou, ktoré sú na chodbách úradu celoročne.

Banská Bystrica 11. augusta (TASR) – S extrémnymi horúčavami na pracovisku sa pasujú aj zamestnanci Mestského úradu v Banskej Bystrici. Ako dnes pre TASR reagovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová, od pondelka do piatku môžu zamestnanci využiť voliteľný začiatok pracovného času a prísť na pracovisko už o 6.00 h. V takom prípade končia o 14.00 h.

Ako však Sekerešová zdôraznila, vedúci odborov musia zabezpečiť zastupiteľnosť na jednotlivých pozíciách vo vzťahu k verejnosti. Nemôže sa stať, aby občan počas úradných hodín našiel zamknuté dvere. Klientske centrum funguje v nezmenenom režime.

Na dostatočný prísun tekutín slúžia zamestnancom, ale i klientom magistrátu automaty s minerálnou vodou, ktoré sú na chodbách úradu celoročne. Verejnosť v centre mesta môže využiť fontánky s pitnou vodou. Osviežiť si napríklad ruky je možné aj v striekajúcej fontáne na námestí, ale to už na vlastné riziko, keďže táto voda nie je pitná. Kúpanie vo fontáne je však zakázané. Centrálnu mestskú zónu kropia dvakrát za deň.