Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Banská Bystrica začala po základných školách opravovať aj škôlky

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Počas leta odstraňovala havarijný stav jedného z pavilónov MŠ Nová na sídlisku Fončorda.


Banská Bystrica 6. októbra (TASR) – Banskobystrická samospráva postupne obnovuje zanedbané materské školy (MŠ), podobne ako základné, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta pod Urpínom. Počas leta odstraňovala havarijný stav jedného z pavilónov MŠ Nová na sídlisku Fončorda, kde opravovala šatne, sociálne zariadenia, sklady i terasu. Škôlkari sa dnes hrajú v bezpečných zrekonštruovaných priestoroch.

"Zlý stav kanalizačného potrubia bol príčinou úniku odpadových vôd, ktoré spôsobili nestabilnosť jednej z budov MŠ. Najskôr bolo potrebné stabilizovať základy budovy, spevniť poškodené nosné steny a vybudovať nové rozvody kanalizácie. Následne sa osadili nové podlahy a protišmyková dlažba, ktorými sa zvýši bezpečnosť detí. Na opravy sme vynaložili viac ako 44.000 eur," zhodnotil prednosta banskobystrického magistrátu Martin Adamec. Mesto bude v úpravách zanedbaných MŠ pokračovať.

Škôlka na Fončorde nie je jediná, kde sa uskutočnili menšie či rozsiahlejšie opravy. V júli samospráva odstránila havarijný stav podláh v MŠ Cesta k nemocnici, na MŠ Jilemnického pokračovala výmenou nevyhovujúcich vonkajších dverí, v MŠ Horná opravila kúrenie, na MŠ Šalgotarjánska strechu a v MŠ Karpatská urobila celoplošnú opravu jedného z pavilónov. V súčasnosti pracuje na projektovej dokumentácii, stavebnom povolení rekonštrukcie a vybudovaní novej triedy v MŠ Družby. Tá by mala byť realitou na budúci rok.