Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystričania chcú a žijú zdravšie, ukázal to európsky projekt

Banská Bystrica, ilustračné foto Foto: TASR - Jozef Ďurník

V porovnaní s ostatnými európskymi mestami Banskobystričania považujú za menej dôležité varenie čerstvého jedla a jeho konzumáciu v spoločnosti rodiny a priateľov.

Banská Bystrica 18. novembra (TASR) – Banská Bystrica tvorí skupinu siedmich európskych miest, ktoré sa počas roka 2014 zapojili do kampane We Love Eating - Užívaj si zdravý život. Výsledky potvrdili, že projekt budovania povedomia o zdravom životnom štýle je v meste pod Urpínom úspešný. Banskobystričania chcú a žijú zdravšie.

"Povedomie o zdravom životnom štýle vzrástlo vo väčšine cieľových skupín. Hoci nebol dosiahnutý ideálny životný štýl, zistil sa pokles nezdravého životného štýlu. Projekt Užívaj si zdravý život, podporený zo zdrojov Európskej komisie, mal pozitívny vplyv na formovanie správania obyvateľov mesta," uviedla Mária Filipová, vedúca Odboru sociálnych vecí Mestského úradu v Banskej Bystrici.

"V porovnaní s ostatnými európskymi mestami Banskobystričania považujú za menej dôležité varenie čerstvého jedla a jeho konzumáciu v spoločnosti rodiny a priateľov. Seniori majú nižšiu fyzickú aktivitu a málo predsavzatí cvičiť v budúcnosti viac. Avšak spoločne so skupinou tehotných žien dosahujú prvenstvo v dodržiavaní pravidelného pitného režimu," dodala Filipová v súvislosti s výsledkami európskeho projektu.