Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Počet dokončených bytov v Banskobystrickom samosprávnom kraji poklesol

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V okrese Banská Bystrica sa za rok 2017 dokončilo 238 bytov. Oproti roku predtým sa ich počet znížil o 155 jednotiek, čo je pokles takmer o 40%.

Banská Bystrica 15. marca (TASR) – Počet dokončených bytov v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) vlani medziročne klesol o 18,5%. Vyplýva to z údajov o bytovej výstavbe v kraji ku koncu uplynulého roka, ktoré TASR vo štvrtok poskytol Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Podľa nich sa dokončilo 858 bytov, čím sa BBSK zaradil na posledné miesto zo všetkých slovenských krajov. Oproti roku 2016 sa ich počet vlani znížil o 195 a na celkovom počte dokončených bytov v rámci Slovenska sa podieľali iba piatimi percentami.

"V okrese Banská Bystrica sa za rok 2017 dokončilo 238 bytov. Oproti roku predtým sa ich počet znížil o 155 jednotiek, čo je pokles takmer o 40%. V sledovanom období sa v okrese začalo stavať 255 bytov, medziročne sa ich počet znížil skoro o 60%,"
dodala Eva Hajová z odboru informatiky, registrov, informačných služieb ŠÚ SR v Banskej Bystrici s tým, že ku koncu minulého roka bolo v Banskobystrickom okrese rozostavaných 2238 bytov.