Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Na plaveckej 24-hodinovke zaplávalo sto metrov pre zdravie 1521 ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Najstarší účastník plaveckej akcie mal 90 rokov a najmladší päť. Najrýchlejší čas dosiahol 25-ročný plavec, ktorý sto metrov zaplával za necelú minútu.

Banská Bystrica 30. decembra (TASR) – Počas Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovky, ktorá sa začala vo štvrtok (29.12.) napoludnie a skončila sa dnes o 12.00 h, využilo služby krytej plavárne na Štiavničkách v Banskej Bystrici 2489 návštevníkov. Svojich sto metrov pre zdravie odplávalo 1521 z nich. Najstarší účastník plaveckej akcie mal 90 rokov a najmladší päť. Najrýchlejší čas dosiahol 25-ročný plavec, ktorý sto metrov zaplával za necelú minútu. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová.

Plavecký maratón pod Urpínom sa koná každoročne medzi sviatkami a jeho cieľom je motivovať obyvateľov, aby urobili niečo pre svoje zdravie a rozhýbali sa. Podujatie v tomto roku oslávilo 20. výročie.

Ako konštatoval primátor Ján Nosko, je to podujatie, ktoré spĺňa kritéria a parametre Európskeho mesta športu, ktorým Banská Bystrica bude v roku 2017, pretože ide o zapojenie sa ľudí do športových aktivít.