Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Beseda v Lučenci priblíži študentom štúrovskú tematiku

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Doboš

Okrem histórie sa však študenti podľa jej slov budú môcť oboznámiť aj so súčasným fungovaním Slovenských národných novín, keďže Maroš Smolec je ich šéfredaktorom.

Lučenec 2. novembra (TASR) – Priblížiť mladým ľuďom štúrovskú tematiku a históriu Slovenských národných novín (SNN) je cieľom besedy, ktorú so študentmi Súkromného gymnázia Lučenec zorganizuje 10. novembra o 11.00 h Dom Matice slovenskej (DMS) v Lučenci. Ako TASR informovala riaditeľka DMS Alena Rezková, besedy sa zúčastní správca Matice slovenskej (MS) Maroš Smolec a prvý podpredseda MS Jozef Šimonovič.

„Pri príležitosti Roku Ľudovíta Štúra robíme veľa podujatí s touto tematikou a keďže aj Slovenské národné noviny oslavujú v tomto roku 170. výročie svojho založenia, rozhodli sme sa obe tieto oblasti spoločne priblížiť mladým ľuďom,“ vysvetlila zámer riaditeľka. Okrem histórie sa však študenti podľa jej slov budú môcť oboznámiť aj so súčasným fungovaním SNN, keďže Maroš Smolec je ich šéfredaktorom. „Na podujatí odznejú tiež básne, ktoré prednesie priamo Jozef Šimonovič,“ dodala.

V blízkej budúcnosti sa môže obdobná beseda zopakovať aj na iných lučeneckých školách. „Ponúkneme ju aj ďalším školám a ak bude záujem, radi takéto podujatie zorganizujeme znovu,“ uzavrela Rezková.