Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Brezno stavia na sídlisku Mazorníkovo moderné multifunkčné ihrisko

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

V priebehu nasledujúcich týždňov vyrastie na sídlisku oplotené ihrisko o rozmeroch 18 x 36 metrov s umelým trávnikom a umelým osvetlením.

Brezno 19. augusta (TASR) – Futbal, volejbal, korčuľovanie v zime aj v lete, všetky tieto športové aktivity budú môcť už čoskoro priamo pod oknami svojich panelákov realizovať obyvatelia breznianskeho sídliska Mazorníkovo. Horehronská metropola totiž začala s výstavbou multifunkčného ihriska, ktoré má byť najväčším a najmodernejším v okolí.

Ako dnes pre TASR konštatovala viceprimátorka Brezna Petra Dzurmanová, magistrát pristúpil k financovaniu tohto projektu z vlastného rozpočtu. "Celková výška investície by sa mala vyšplhať približne na 60.000 eur," uviedla.

Podľa Dzurmanovej v priebehu nasledujúcich týždňov vyrastie na sídlisku oplotené ihrisko o rozmeroch 18 x 36 metrov s umelým trávnikom a umelým osvetlením. Prioritne bude slúžiť na futbal a volejbal. V zime by ho chceli pokryť ľadom. Okolitú asfaltovú plochu plánujú opraviť, aby v budúcnosti slúžila aj ako inline dráha na korčuľovanie.

Magistrát počíta, že na novom multifunkčnom ihrisku by si mohli prví obyvatelia zašportovať už koncom septembra.