Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Sviatky jari v Horehronskom múzeu naladia ľudí na veľkonočnú atmosféru

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Diana Semanová

Spestrením výstavy budú aj tvorivé dielne, počas ktorých si návštevníci na Kvetnú nedeľu (24. 3.) o 15.30 h vyrobia kraslicu technikou odrôtovania.

Brezno 18. marca (TASR) - V predveľkonočnom období organizuje Horehronské múzeum spolu s miestnym odborom Živeny v Brezne tradičnú predajnú výstavu, prezentujúcu výrobky spojené s Veľkou nocou. Podujatie Sviatky jari sa začína 19. marca a potrvá do 27. marca. Ponúkne rôzne druhy kraslíc, korbáče upletené z vŕbových prútov, výrobky z keramiky a dreva či rôzne jarné dekorácie, zdobené medovníky i veľkonočné sviečky. TASR o tom informovala Martina Ťažká z múzea.

"Počas výstavy sa bude konať prezentácia kraslíc zapojených do súťaže o NAJ kraslicu pod názvom Veľkonočná pisanka. Vyhlásilo ju Horehronské múzeum a v rámci nej môžu návštevníci hlasovať za "svoju" kraslicu, a prispieť tak k udeleniu titulov Zlatá, Strieborná a Bronzová veľkonočná pisanka," uviedla Ťažká.

Spestrením výstavy budú aj tvorivé dielne, počas ktorých si návštevníci na Kvetnú nedeľu (24. 3.) o 15.30 h vyrobia kraslicu technikou odrôtovania. Presný postup práce ukáže a naučí dlhoročná breznianska krasličiarka Marta Kaštanová.