Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Centrálne aktivity Dňa hrania v SR budú vo zvolenskom obchodnom centre

Ilustračné foto, Zvolen Foto: TASR - Michal Svítok

Centrálne aktivity, spojené so zhotovovaním čiernych skriniek trenia z rôznych materiálov, budú v sobotu interaktívnej výstave s názvom VEDHRAČKA – KALEIDOSKOP v najväčšom obchodnom centre vo Zvolene.

Zvolen 29. septembra (TASR) - Hrajme sa v rodinách a priateľských kolektívoch, je poslanie tohtoročného Dňa hrania v SR, ktoré organizuje združenie Vedecká hračka. Centrálne aktivity, spojené so zhotovovaním čiernych skriniek trenia z rôznych materiálov, budú v sobotu (30.9.) na novej stálej interaktívnej výstave s názvom VEDHRAČKA – KALEIDOSKOP v najväčšom obchodnom centre vo Zvolene.

Ako pre TASR uviedla predsedníčka združenia Beata Pôbišová, od roku 2010 býva Deň hrania v SR vždy v poslednú septembrovú sobotu. "Vo vedecko-hračkových pobočkách po celom Slovensku a v spriatelených kolektívoch si hrajúci sa spravidla vyrobia nejakú jednoduchú fyzikálnu hračku, napríklad kaleidoskop, optickú špirálu a podobne," priblížila.

Na kolektívne hranie sú v tento deň pripravení napríklad učitelia a žiaci v Pezinku, Michalovciach, Krompachoch, Banskej Bystrici, Badíne, pracovníci múzeí v Spišskej Novej Vsi a Modrom Kameni, ako aj dobrovoľníci v Martine a Dolnom Kubíne.