Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Cez horúčavy skrátili v Lučenci pracovnú dobu a polievajú ulice

Na snímke cisternové vozidlo polieva cestu vodou, archívne foto Foto: TASR/Roman Hanc

Toto opatrenie sa však netýka kancelárie prvého kontaktu, pre ktorú platí bežný rozsah pracovnej doby, aký je počas celého roku, doplnila hovorkyňa.

Lučenec 12. augusta (TASR) – Horúčavy počas letných mesiacov riešia každoročne na Mestskom úrade (MsÚ) v Lučenci úpravou pracovnej doby. Ako uviedla hovorkyňa Lučenca Michaela Hrnčiarová, začiatok pracovnej doby sa tak od 1. júla do 31. augusta presúva z 8.00 h na 7.00 h.

"Toto opatrenie sa však netýka kancelárie prvého kontaktu, pre ktorú platí bežný rozsah pracovnej doby, aký je počas celého roku," doplnila hovorkyňa. Ako ďalej spomenula, v čase extrémnych horúčav, aké vládnu aj v súčasnosti, zavádzajú na úrade ďalšie opatrenie v podobe skrátenia pracovnej doby o jednu až dve hodiny.

"Týka sa to však len pracovníkov, ktorí v kanceláriách nemajú klimatizáciu. U ostatných zostáva zachovaná bežná pracovná doba," spresnila Hrnčiarová. Dodala, že pracovná doba je týmto spôsobom skracovaná aj počas týchto dní a vzhľadom na predpovedané teploty bude tento režim pravdepodobne zachovaný až do konca týždňa.

MsÚ sa snaží zmierniť dosahy horúčav aj na občanov na verejných priestranstvách, ulice sú preto pravidelne ochladzované polievaním studenou vodou. "Počas tohto leta už takéto polievanie prebiehalo pri predchádzajúcej vlne horúčav a realizuje sa aj v súčasnosti," zakončila hovorkyňa.