Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Chodci pri nehodách v Lučenci a Krupine utrpeli ťažké zranenia

Ťažké zranenia utrpeli dvaja chodci pri dopravných nehodách, ktoré sa stali vo štvrtok 4. januára 2018 v Lučenci a Krupine.K druhej nehode došlo o 16.55 h na priechode pre chodcov na ceste I/66 v Krupine. „Štyridsaťšesťročný vodič vozidla Škoda Fabia ho viedol v smere od Dudiniec. V tom čase na začiatku Obchodnej ulice prechádzala cez riadne označený a osvetlený priechod pre chodcov 59-ročná chodkyňa. Po zrážke ju odhodilo na chodník, kde ostala ležať,“ priblížila hovorkyňa s tým, že chodkyňa utrpela ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia päť mesiacov. Alkohol podľa jej slov nebol zistený ani u jedného z účastníkov tejto nehody. Na snímke vozidlo Škoda Fabia s poškodeným čelným sklom po nehode v Krupine. Foto: TASR/KR PZ v Banskej Bystrici

V obidvoch prípadoch polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Lučenec/Zvolen 5. januára (TASR) – Ťažké zranenia utrpeli dvaja chodci pri dopravných nehodách, ktoré sa stali vo štvrtok 4. januára v Lučenci a Krupine. Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, v obidvoch prípadoch polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Prvá nehoda sa stala o 15.30 h na Ulici budovateľov v Lučenci, kde 19-ročný vodič osobného motorového vozidla Volkswagen Passat zrazil 70-ročného chodca, prechádzajúceho cez cestu. „Chodec pri nehode utrpel zranenia s dobou liečenia viac ako 42 dní. Pri dychovej skúške mu namerali 0,56 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 1,17 promile. U vodiča alkohol zistený nebol,“ konkretizovala Faltániová.

K druhej nehode došlo o 16.55 h na priechode pre chodcov na ceste I/66 v Krupine. „Štyridsaťšesťročný vodič vozidla Škoda Fabia ho viedol v smere od Dudiniec. V tom čase na začiatku Obchodnej ulice prechádzala cez riadne označený a osvetlený priechod pre chodcov 59-ročná chodkyňa. Po zrážke ju odhodilo na chodník, kde ostala ležať,“ priblížila hovorkyňa s tým, že chodkyňa utrpela ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia päť mesiacov. Alkohol podľa jej slov nebol zistený ani u jedného z účastníkov tejto nehody.