Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Cyklista doplatil životom na nehodu v obci Tŕnie

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ Bratislava

Z doposiaľ nezistených príčin prešiel cyklista zo Zvolena do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom. To viedol 65-ročný vodič zo Zvolena.

Zvolen 8. júna (TASR) - Smrťou 32-ročného cyklistu sa skončila dopravná nehoda, ktorá sa stala v utorok (7.6.) v katastri obce Tŕnie (okres Zvolen). Z doposiaľ nezistených príčin prešiel cyklista zo Zvolena do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim vozidlom Renault Thalia. To viedol 65-ročný vodič zo Zvolena.

"Pri nehode cyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. U vodiča vozidla požitie alkoholu zistené nebolo a u cyklistu bude požitie alkoholu zisťované pri pitve," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová s tým, že škoda, ktorá pri nehode vznikla je odhadnutá na 3500 eur.

Krátko na to sa ďalšia dopravná nehoda s účasťou cyklistu stala aj v katastri obce Ostrá Lúka (okres Zvolen). Pri prechádzaní zákrutou dostal 14-ročný cyklista zo Zvolena šmyk a spadol na zem. Za ním idúci 37-ročný vodič motocykla zo Sliača nedodržal bezpečnú vzdialenosť, strhol vedenie motocykla a zišiel mimo cestu do trávnatého porastu. Ku kontaktu vozidiel podľa Faltániovej nedošlo. Pri nehode sa ľahko zranil iba cyklista, ktorý bol na mieste jednorazovo ošetrený. U vodičov požitie alkoholu nebolo zistené. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 750 eur.