Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Darcov krvi čaká spoločný odber so zlatým olympionikom M. Tóthom

Na snímke zlatý medailista, chodec Matej Tóth počas privítania na banskobystrickom Námestí SNP 25. augusta 2016 po jeho návrate z OH2016 v Riu. Foto: TASR - Branislav Račko

Na spoločnom odbere krvi so zlatým chodcom sa môžu zúčastniť 10. septembra od 8.00 h do 11.00 h v Športovej hale Dukla v Banskej Bystrici.

Banská Bystrica 1. septembra (TASR) – V septembri sa uskutoční už druhý ročník charitatívnej akcie Daruj krv s olympionikom, ktorú organizuje Nadácia Slovenského olympijského výboru (SOV) v spolupráci so SOV, Národnou transfúznou stanicou SR a Slovenským Červeným krížom. Jej cieľom je pomôcť ľuďom, ktorí potrebujú krv na záchranu svojho života. V Banskej Bystrici sa dobrovoľní darcovia krvi môžu tešiť na olympijského víťaza Mateja Tótha. Na spoločnom odbere krvi so zlatým chodcom sa môžu zúčastniť 10. septembra od 8.00 h do 11.00 h v Športovej hale Dukla.

"Po minuloročnom úspešnom prvom ročníku sme sa rozhodli opäť zorganizovať toto podujatie, ktorého hlavným zmyslom a poslaním je motivovať širokú verejnosť k darcovstvu najvzácnejšej tekutiny, ktorou je krv. Veríme, že silným motivátorom budú naši olympionici, ktorí sa predstavili v brazílskom Riu," povedal Gábor Asványi, člen Správnej rady Nadácie SOV s tým, že podobná akcia sa uskutoční ešte v ďalších dvoch mestách.

"Odber bude prebiehať podobne ako na transfúziologickom pracovisku vrátane vyšetrenia hemoglobínu a vyplnenia dotazníka darcu krvi. Zároveň sme pripravili množstvo sprievodných podujatí a autogramiády olympionikov," doplnil Anton Siekel, predseda Správnej rady Nadácie SOV.