Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Dobrovoľníci budú čistiť Mikroregión Rimava a Rimavica od smetí

Ilustračné foto Foto: TASR - Ján Siman

Organizátori odporúčajú vziať si na akciu vhodnú obuv a podľa možnosti aj reflexnú vestu.

Hrachovo 15. apríla (TASR) – Vyčistenie územia Mikroregiónu Rimava a Rimavica (MRR) od smetí a odpadkov pri príležitosti Dňa Zeme je cieľom brigády dobrovoľníkov, ktorá sa uskutoční v sobotu 16. apríla v 15 obciach okresov Rimavská Sobota a Poltár. Ako TASR informovala Henrieta Struhárová z MRR, zraz účastníkov je v jednotlivých obciach od 8.00 h.

„Cieľom je okrem samotného zberu odpadkov upozorniť aj na znečisťovanie životného prostredia. V minulých rokoch sa nám podarilo vyzbierať tri nákladné autá odpadkov a na akcii sa zúčastnilo viac ako tristo dobrovoľníkov,“ uviedla Struhárová s tým, že sa zapojili ľudia rôznych vekových kategórií, od detí až po seniorov.

Ako ďalej spomenula, odpadky budú dobrovoľníci zbierať hlavne popri cestách a priamo v obciach. „Tohto roku sa zapojilo celkovo 15 obcí. Ide o Čerenčany, Hrachovo, Kocihu, Kružno, Lehotu nad Rimavicou, Nižný Skálnik, Ožďany, Rimavskú Baňu, Rimavské Brezovo, Rimavské Zalužany, Selce, Sušany, Veľké Teriakovce, Vyšný Skálnik a Zacharovce,“ vymenovala Struhárová.

Organizátori odporúčajú vziať si na akciu vhodnú obuv a podľa možnosti aj reflexnú vestu. „Po skončení podujatia bude v obci Kociha pripravený guľáš. Bude odmenou pre dobrovoľníkov po dobre vykonanej práci,“ uzavrela.