Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Festival v Dolnej Strehovej predstaví 20 súťažných humorných filmov

Ilustračné foto Foto: TASR/Andrej Galica

Maratón dobrej zábavy začne v piatok 22. júla v obci Vieska, pokračuje v sobotu na kúpalisku Aquatermal v Dolnej Strehovej a v nedeľu vyvrcholí v kultúrnom dome vo Veľko Krtíši.

Dolná Strehová 19. júla (TASR) - Presne 20 filmov od amatérskych tvorcov si môžu pozrieť návštevníci festivalu Hraný amatérsky humor (HAH), ktorý sa uskutoční v dňoch 22. až 24. júla vo Vieske a v Dolnej Strehovej v okrese Veľký Krtíš.

Ako pre TASR uviedol Ivan Vredík z Hontiansko-ipeľského osvetového strediska vo Veľkom Krtíši, maratón dobrej zábavy začne v piatok 22. júla v Kultúrnom dome obce Vieska, pokračuje v sobotu na kúpalisku Aquatermal v Dolnej Strehovej a v nedeľu vrcholí v tamojšom kultúrnom dome.

V bohatom programe sa v piatok predstaví komická skupina Hotovo z Rimavskej Soboty, pesničkár Tomáš Pohorelec, diváci uvidia monodrámu Príbeh z ulice v podaní Cyrila Páriša, stand-up komika Michaela Szatmáryho z Bratislavy, westernovú skupinu Túlaví vlci a "Projekt neplecha" Jána Petra Hábera z Bratislavy.

Sobotný večer patrí samotnej súťažnej projekcii amatérskych filmárov zo Slovenska a Čiech. Súťaží sa o Zlatú, Striebornú a Bronzovú rúru. Nedeľa je vyhradená miestnym ochotníkom z Divadla bez Groša, ktorých doplnia ľudoví rozprávači Juraj Matiaš, Mária Kropáčová a Ján Ďurov.

Festival HAH z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.