Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Cestári upozorňujú na hmlu i poľadovicu na cestách v tekovskom regióne

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Cestári zároveň informujú, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

Bratislava 4. januára (TASR) - V tekovskom regióne si motoristi musia dať pozor na poľadovicu. Na ceste I. triedy v úseku Tepličky - Banská Belá v okrese Žiar nad Hronom a tiež na cestách III. triedy v okolí Levíc, Želiezoviec i Šiah na ňu upozorňuje Slovenská správa ciest (SSC).

Na svojom webe zjazdnost.sk varujú cestári aj pred zníženou dohľadnosťou v dôsledku hmly, viditeľnosť na 100 m je takto limitovaná v lokalitách Krompachy, Spišská Nová Ves, Korytné, Spišský Hrhov, Široké, Krupina a Jablonov.

Cestári zároveň informujú, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. "Na území stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek ciest miestami pokrytý vrstvou čerstvého až utlačeného snehu do troch centimetrov," uvádza SSC na svojom webe.