Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Komunálni ekonómovia budú hovoriť aj o poplatku za rozvoj

Na ilustračnej foto kúpele Dudince. Foto: TASR - Jozef Poliak

Vo štvrtok dopoludnia (20.10.) sa uskutoční slávnostné valné zhromaždenie pri príležitosti 20. výročia vzniku AKE SR a jej partnerstva s miestnymi samosprávami.

Dudince 19. októbra (TASR) - V poradí 42. konferencia Asociácie komunálnych ekonómov (AKE) SR, ktorej súčasťou je aj slávnostné valné zhromaždenie AKE SR, sa začala dnes v Dudinciach.

Ako pre TASR uviedla prezidentka AKE SR Eva Balážová, prvý deň sa bude hovoriť najmä o aktuálnych otázkach financovania samospráv a o financovaní projektov energetickej efektívnosti. Vo štvrtok dopoludnia (20.10.) sa uskutoční slávnostné valné zhromaždenie pri príležitosti 20. výročia vzniku AKE SR a jej partnerstva s miestnymi samosprávami. Popoludní sa bude hovoriť napríklad o východiskách pre prípravu rozpočtu miestnych samospráv na roky 2017 - 2019 a na druhý deň aj o PPP projektoch, ako nástroji financovania investícií samospráv. V piatok (21.10.) bude nosnou témou konferencie zavedenie poplatku obcí a miest za rozvoj. Na záver vydajú účastníci komuniké.

AKE SR vznikla v roku 1996. Členskú základňu tvorilo v priebehu rokov od 120 do 160 komunálnych ekonómov.