Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Falošný vnuk obral 86-ročného dôchodcu z B. Bystrice o 2100 eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu.

Banská Bystrica 3. júna (TASR) - V Banskej Bystrici opäť úradoval falošný vnuk, 86-ročného dôchodcu obral o 2100 eur. Ešte 24. mája zavolal dôchodcovi doposiaľ neznámy muž, ktorý sa predstavil ako jeho vnuk. "Opýtal sa ho, koľko má peňazí, pretože potrebuje požičať finančnú hotovosť, ktorú sľúbil do večera vrátiť," informovala dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Senior mu najprv ponúkol 500 eur, neskôr 2100 eur. Na to páchateľ povedal, že po peniaze pošle svoju priateľku. Dôchodca následne vložil peniaze do obálky, vyšiel pred dom a obálku s finančnou hotovosťou odovzdal neznámej mladej žene. Až neskôr zistil, že sa stal obeťou podvodu.

"Poškodený muž k popisu neznámej ženy uviedol, že by malo ísť o ženu vo veku 20 – 22 rokov. Žena bola silnejšej postavy, vysoká približne 165 cm a mala tmavé rovné vlasy ostrihané po plecia," dodala hovorkyňa. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Za takýto prečin hrozí podľa Petrovičovej trest odňatia slobody až na dva roky.