Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo Fiľakove zasadne do kresla primátora Attila Agócs

Na snímke Attila Agócs Foto: TASR/Ján Siman

Mestské zastupiteľstvo prešlo vo voľbách len malými zmenami.

Fiľakovo 16. novembra (TASR) - Hradné múzeum vo Fiľakove bude potrebovať nového riaditeľa. Attila Agócs sa totiž ako nezávislý kandidát stal po sobotňajších voľbách do orgánov samosprávy novým primátorom mesta. Vo funkcii vystrieda Jaromíra Kaličiaka. Ako povedal pre TASR Agócs, ďakuje všetkým Fiľakovčanom, ktorí nevolili izoláciu etnických skupín, ale vzájomnú spoluprácu.

Volebný program Attilu Agócsa je zameraný na všetky etnické skupiny v meste, kde sú zastúpení predovšetkým Maďari, Rómovia a Slováci. "Tie pomery sú už dosť vysoké, nie nejaké malé percentá. My to staviame na tom, že nad strategickými vecami musíme rozmýšľať spoločne. Ďakujem tým, ktorí pochopili, že cesty, zdravotnícke zariadenia, alebo školy sa nestavajú len jednému etniku, jednej národnosti. Samozrejme chápem to ako obrovskú výzvu do budúcnosti. Toto víťazstvo nie je môj cieľ, ale presne naopak, som na štartovacej čiare," povedal Agócs.

Mestské zastupiteľstvo prešlo vo voľbách len malými zmenami. "Gratulujem všetkým poslancom, ktorí dostali dôveru zo všetkých politických subjektov. Želám im, aby sme dokázali spolupracovať, aby sme nemuseli riešiť zbytočné osobné spory, aby sme vedeli riešiť budúcnosť Fiľakova čo najkonštruktívnejšie. Väčšinou sú to ľudia, ktorí poznajú chod samosprávy a problémy mesta, takže ja si viem predstaviť vzájomnú spoluprácu. Do budúcna si želám najmä to, aby tam nenastalo zbytočné politikárčenie," dodal novozvolený primátor Fiľakova.

Attila Agócs pôsobil posledných sedem rokov ako riaditeľ Hradného múzea vo Fiľakove a spravoval aj tamojšie mestské múzeum. "Myslím si, že za toto obdobie sa nám podarilo situáciu stabilizovať. Dali sme do poriadku dokumentačné veci, budovy a vybudovali sme aj stále expozície. Je tam tím ľudí, ktorí vedia, ako prípadné problémy riešiť. Teraz budeme hľadať vhodného človeka, ktorý to bude všetko viesť. Ale nakoniec je to mestská inštitúcia, takže to aj tak zostane aj pod mojím dohľadom," dodal Agócs.