Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo Vyhniach sa súťažilo o najlepší guláš

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Všetky suroviny a koreniny na prípravu guľášov si kuchári nosia sami.

Vyhne 10. mája (TASR) - Najrôznejšie vône sa dnes vznášali nad dejiskom 6. Majstrovstiev Vyhní vo varení gulášu. Ako pre TASR povedal hlavný organizátor súťaže Martin Majerský, pre malú obec v okrese Žiar nad Hronom je to skôr komorné podujatie, kde súťaží maximálne desať tímov.

Guláše z diviny, bravčoviny, hovädziny s najrôznejšími ingredienciami vo Vyhniach rozvoniavali naplno.

"V skutočnosti tu nejde o to, kto vyhrá. Najdôležitejšia je tu atmosféra a tá je aj tento rok vynikajúca. Možno vôňa alebo dobrá nálada sem už prilákala desiatky rekreantov z neďalekého okolia. Samotná súťaž je určená skôr pre domáce tímy, ale tento rok tu máme aj hostí z Bratislavy a z Jacoviec. Práve druhý hosťujúci kolektív je aj gulášovým šampiónom v okrese Topoľčany. Ako sme tak chodili aj okolo ich stánku, rozvoniava to skutočne znamenite, ale svoje tajomstvo si vyzradiť zatiaľ nechcú," povedal Majerský.

Organizátori v obci Vyhne zabezpečujú súťažiacim len základný servis, ako je voda a stôl. Všetky suroviny a koreniny na prípravu gulášov si kuchári nosia sami, čo zabezpečuje, že súťažné guláše sú skutočne rôznorodé a neopakovateľné.