Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Gymnastická telocvičňa v Detve má nové svietidlá

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Gymnastická telocvičňa je vybavená kompletným náradím pre športovú gymnastiku žien. Súčasťou budovy je aj zrkadlová baletná miestnosť s rozmermi 9 x 10 metrov.

Detva 8. januára (TASR) - Mesto Detva vymenilo v uplynulých dňoch v Gymnastickej telocvični manželov Živčákovcov všetky osvetľovacie trubice a štartéry v počte 178 kusov. V takmer 40-ročnej telocvični trénovali po jej otvorení v 70. a 80. rokoch uplynulého storočia majsterky Československa Eva Marečková a Jana Labáková.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Mestského úradu v Detve Zuzana Juhaniaková, renováciu svetiel urobilo mesto Detva na základe verejného obstarávania. Nové osvetlenie ocenila aj reprezentačná trénerka Katarína Krekáňová. "Pri trénovaní technicky náročných disciplín, ako napríklad na bradlách a klade, je dokonalé osvetlenie nevyhnutné," uviedla. Tento rok sa žiačky v Detve okrem iného pripravujú aj na majstrovstvá Európy. Minulý rok to bola úspešná príprava na uskutočnené majstrovstvá sveta.

Gymnastická telocvičňa je vybavená kompletným náradím pre športovú gymnastiku žien. Súčasťou budovy je aj zrkadlová baletná miestnosť s rozmermi 9 x 10 metrov. V telocvični sa pravidelne organizujú sústredenia Slovenskej gymnastickej federácie, našich i zahraničných klubov. Každoročne koncom novembra sú tam aj Majstrovstvá Slovenska žiačok kategórie A a Memoriál manželov Žifčákovcov, ktorí boli v 70. a 80. rokoch trénermi úspešných gymnastických reprezentantiek.