Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Banskobystrický kraj

Intercable chce zväčšiť závod na vodiče pre elektromobily

Ilustračné foto. Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zákazníkmi spoločnosti sú značky automobilového priemyslu, ako Volkswagen, Audi, Mercedes a ďalšie.

Kriváň 8. januára (TASR) - Talianska spoločnosť Intercable, ktorá začala podnikať v Kriváni v okrese Detva vo výrobnej hale, kde naposledy vyrábala elektromotory fínska Ojala, chce zrekonštruovať jestvujúce priestory a rozšíriť výrobnú plochu. Investícia sa odhaduje na 25 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý firma predložila envirorezortu na posudzovanie vplyvov na životné prostredie tzv. EIA.

V portfóliu spoločnosti je výroba vysokonapäťových vodičov pre elektromobily. Súčasné výrobné priestory nepresahujú 3000 štvorcových metrov. "Rozšírením výroby dôjde k nárastu výrobnej plochy na úroveň 10.000 štvorcových metrov," píše sa v zámere.

Zákazníkmi spoločnosti sú značky automobilového priemyslu, ako Volkswagen, Audi, Mercedes a ďalšie. Vysokonapäťové vodiče rozličných charakteristík, tvaru a proporcií sú určené pre elektromobily, konkrétne ako súčasť batériových článkov týchto vozidiel.

Rozširovanie výroby sa plánuje po etapách. Súčasne dôjde aj k nárastu počtu pracovných pozícií zo súčasných 67 na predpokladaných 250 zamestnancov.

Firme koncom uplynulého roku schválila vláda SR aj investičný stimul vo výške 2,5 milióna eur.