Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Bežeckú súťaž detí vyhrala primátorova dcéra

Behom detí a žiakov vo všetkých kategóriách sa v piatok 6. júna 2014 začali Dni mesta v Jelšave. Je to tradičný beh, ktorý je súčasťou pohybových aktivít Základnej školy s materskou školou v Jelšave. Foto: TASR/Ján Siman

Behom detí a žiakov vo všetkých kategóriách sa dnes v Jelšave začali Dni mesta.

Jelšava 6. júna (TASR) - Cenu primátora mesta si dnes v Jelšave v behu vybojovala dcéra Milana Kolesára, 6-ročná Sabina. Ako pre TASR povedal primátor Kolesár, ešte pred samotnou súťažou, ktorá odštartovala Dni mesta, dcéru pripravoval skôr na prehru. Ona však bola presvedčená, že vyhrá, lebo poctivo trénovala.

Behom detí a žiakov vo všetkých kategóriách sa dnes v Jelšave začali Dni mesta. "Je to už tradičný beh, ktorý je súčasťou pohybových aktivít našich žiakov. Usilujeme sa ich dôsledne pripravovať aj po tejto stránke. Deti od materskej školy až po žiakov základnej školy bojujú o cenu primátora mesta, primeraná veku je aj dĺžka trate a odmenou pre víťazov sú v tomto prípade aj vecné ceny, diplomy a medaily," povedal riaditeľ Základnej školy s materskou školou v Jelšave Dušan Mihalides.

Šesťročná škôlkárka Sabina bola tento rok presvedčená o svojom víťazstve napriek silnej konkurencii. "Doma nám to oznámila už dávnejšie a skôr sme sa jej usilovali vysvetliť, že najdôležitejšie bude, aby beh dokončila. Víťazstvo sme vôbec neočakávali aj vzhľadom na to, že do škôlky chodí veľa pohybovo nadaných detí. Keď som ju videl v cieli ako prvú, bolo to pre mňa veľké prekvapenie. Viacerí kolegovia na ihrisku si neodpustili vtipnú poznámku, že tieto bežecké gény asi po otcovi nezdedila," dodal Kolesár.

Dni mesta Jelšava pokračujú dnes nočnou súťažou v hasičskom športe. V sobotu 7. júna ponúknu návštevníkom mesta kultúrny program, súťaž vo varení gemerských guliek, ale aj súťaž o najlepšiu domácu pálenku.