Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

K výročiu prvej písomnej zmienky o Fiľakove pripravili niekoľko súťaží

Ilustračné foto Foto: TASR - Ján Siman

Pred koncom školského roka bude vo Fiľakove vyhlásená i výtvarná súťaž, ktorá bude určená pre deti v mladšom veku.

Fiľakovo 13. apríla (TASR) – Niekoľko súťaží pripravila samospráva Fiľakova na juhu Lučeneckého okresu v súvislosti s nadchádzajúcimi oslavami 770. výročia prvej písomnej zmienky o existencii mesta, ktoré pripadá na aktuálny rok. TASR o nich informoval primátor Attila Agócs.

"Vyhlásili sme súťaž na vytvorenie grafického návrhu loga tohto jubilejného roka. Prihlásiť sa môžu amatérski i profesionálni grafici z celého regiónu," priblížil Agócs. Hlasovanie o najlepšie logo bude podľa neho prebiehať na sociálnej sieti a samospráva autora víťazného návrhu plánuje odmeniť. "Súťaž je pre nás dôležitá, pretože logo chceme použiť na propagačných materiáloch, slávnostných obálkach i na podujatiach osláv, ktoré prebehnú v auguste," dodal.

Ďalšou súťažou, ktorú mesto v blízkom čase plánuje vyhlásiť, je súťaž vo vytvorení propagačného videa. "Projekt zatiaľ nesie pracovný názov Cool Fiľakovo, čo vystihuje jeho účel. Chceme poukázať na to, prečo je dobré žiť v našom meste," objasnil primátor s tým, že súťaž je zameraná najmä na žiakov druhého stupňa základných škôl a študentov stredných škôl.

"Záznam môže byť úplne amatérsky, natočený aj na mobilný telefón. Nejde nám ani tak o technickú kvalitu, ako o posolstvo videí," vysvetlil Agócs. Najlepšie videá samospráva plánuje zverejniť na svojej webovej stránke, či využiť v rámci marketingu a propagácie mesta. Súťaž sa začne v máji alebo júni a jej víťazi budú odmenení.

Pred koncom školského roka bude vo Fiľakove vyhlásená i výtvarná súťaž, ktorá bude určená pre deti v mladšom veku. "Mala by sa niesť v duchu minulosti a súčasnosti mesta," zakončil primátor.