Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Banskobystrický kraj

Požiar pripravil o strechu 12 ľudí, zhorela aj strecha obecného úradu

Požiar rodinného dvojdomu a strechy obecného úradu likvidovali ráno 17. apríla 2014 hasiči v obci Kameňany v okrese Revúca. Oheň nahlásili krátko pred treťou hodinou ráno. Na snímke rodinný dvojdom, kde bývalo spolu 12 ľudí, vrátene detí po požiari. Foto: TASR/Ján Siman

Obyvatelia obce Kameňany boli aj po uhasení požiaru veľmi rozrušení. Fúkal silný vietor a báli sa, že začnú horieť aj ďalšie domy.

Bratislava 17. apríla (TASR) -Požiar rodinného dvojdomu a strechy obecného úradu likvidovali dnes ráno hasiči v obci Kameňany v okrese Revúca. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici Erik Piater, požiar nahlásili krátko pred treťou hodinou ráno.

Oheň spozoroval v rodinnom dome jeho majiteľ. V oboch častiach žilo spolu dvanásť ľudí vrátane detí, ktorí neutrpeli žiadne zranenia. "Privolané jednotky z Revúcej a Tornale začali likvidovať požiar domu, no vietor preniesol oheň aj na strechu obecného úradu. Následné boli privolané aj posily z Hnúšte, Rimavskej Soboty a Pohorelej. Spolu zasahovalo 24 hasičov, ktorí použili 11 kusov techniky. Príčiny požiaru sú v štádiu vyšetrovania. Požiar pravdepodobne vznikol v hospodárskej budove a od nej sa rozšíril aj na strechu domu a strechu obecného úradu," povedal Piater.

Obyvatelia obce boli aj po uhasení požiaru veľmi rozrušení. Fúkal silný vietor a báli sa, že začnú horieť aj ďalšie domy. Starostka obce Mária Zuzindláková sa nateraz k situácii nechcela vyjadrovať. Obecný úrad sídli v prenajatých priestoroch a rozoberanie zhorených častí strechy musí zabezpečiť v súčinnosti s cirkevným zborom. Zariadenie úradu vážnejšie nie je poškodené.

Obyvatelia dvojdomu sú momentálne bez strechy nad hlavou. Samospráva nemá žiadne priestory, kde by im mohla poskytnúť náhradné ubytovanie. Nateraz sa musia uchýliť k príbuzným.

FOTOGALÉRIA: Požiar v obci Kameňany

VIDEO: Požiar v obci Kameňany