Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Kokava nad Rimavicou vymenila staré kamery v centre za nové

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Obec síce od roku 2007 disponovala kamerovým systémom, ktorý bol umiestnený v centre dediny, tento však už bol zastaraný.

Kokava nad Rimavicou 11. marca (TASR) - Štyri nové bezpečnostné kamery pribudli začiatkom roka v obci Kokava nad Rimavicou v okrese Poltár. Systém pozostáva z jednej farebnej otočnej kamery s nočným videním, ktorá je umiestnená na budove obecného úradu a troch kompaktných kamier s podsvietením, ktoré sú nainštalované na obecnom úrade a tiež na kokavskom námestí.

Ako sa uvádza na webovej stránke obce, projekt zahŕňa aj optickú sieť, kabeláž a záznamové zariadenie, umiestnené v budove úradu.

Obec síce od roku 2007 disponovala kamerovým systémom, ktorý bol umiestnený v centre dediny, tento však už bol zastaraný. Po nainštalovaní nových kamier ho presunuli do širšieho centra a aktuálne ním obec monitoruje napríklad cintorín a priestory tržnice.

Nový kamerový systém vyšiel obec na 6695 eur vrátane DPH. V súťaži na dodávateľa vyhrala banskobystrická spoločnosť SAK Plus, s.r.o. Samospráva chce teraz v rozširovaní kamerového systému pokračovať v ostatných častiach dediny.