Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Banskobystrický kraj

VIDEO: Na Kráľovej studni otvorili prvú verejnú cyklonabíjačku

Na snímke cyklisti si nabíjajú bicykle počas otvorenia prvej verejnej nabíjacej stanice pre elektrobicykle na Kráľovej studni 8. mája 2016. Foto: TASR/Branislav Račko

Cyklonabíjačka je schopná na jedenkrát nabiť až päť elektrických bicyklov.

Banská Bystrica 8. mája (TASR) - Na Kráľovej studni v Národnom parku Veľká Fatra dnes vodou z prameňa Bystrica uviedli do života nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle. Verejná cyklonabíjačka je zatiaľ na Slovensku lastovičkou, výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko Jiří Pěč však hovorí, že v blízkej budúcnosti by mali v regióne stredného Slovenska pribudnúť ďalšie takéto stanice.

"V podstate ide o pilotnú časť projektu E-bike región stredné Slovensko. V priebehu dvoch rokov by sme radi umiestnili takéto cyklonabíjačky do ďalších deviatich ubytovacích zariadení alebo atraktivít významných pre cestovný ruch," priblížil Pěč s tým, že medzi lokalitami by mala byť Banská Bystrica, Donovaly či Sliač.

VIDEO: Na Kráľovej studni otvorili prvú cyklonabíjačku na ebike


V zahraničí fungujú cyklonabíjačky už dlhšiu dobu a sú veľmi obľúbené, Pěč si myslí, že čoraz vyhľadávanejšie budú postupne aj na Slovensku. V budúcnosti chcú v jej blízkosti dokonca zriadiť požičovňu elektrických bicyklov.

Na snímke cyklisti si nabíjajú bicykle počas otvorenia prvej verejnej nabíjacej stanice pre elektrobicykle na Kráľovej studni 8. mája 2016.
Foto: TASR/Branislav Račko


Ako ďalej uviedol, cyklonabíjačka je schopná na jedenkrát nabiť až päť elektrických bicyklov. Zároveň sa tam nachádza aj servisné náradie. Prístupná bude počas celého roka, s výnimkou zimných mesiacov.