Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Značenie na obchádzke priechodu Kremnické Bane polícia dokončila

Na archívnej snímke poškodenie cesty I/65 medzi Kremnicou a obcou Kremnické Bane po záplavách. Cesta je uzatvorená pre všetku dopravu. Kremnica, 2. augusta 2016. FOTO TASR - Branislav Račko Foto: TASR Branislav Račko

Horský priechod Kremnické Bane je aktuálne až do odvolania úplne uzavretý. 

Kremnica 17. augusta (TASR) - Problémy súvisiace s dopravným značením na obchádzke uzavretého horského priechodu Kremnické Bane, v smere od Kremnice, by mali skončiť. Riaditeľ Okresného dopravného inšpektorátu v Žiari nad Hronom Július Remenár uviedol, že dnes osadili na uzávere v smere od Kremnice a Martina posledné značky podľa požiadaviek Policajného zboru.

"Bude tam dodatková tabuľa dopravnej obsluhe vjazd povolený, čo vymedzí okruh ľudí, ktorí budú môcť dopravnú značku prejsť a v rámci lokality vyriešiť to, čo potrebujú," vysvetlil Remenár. Týkať sa to bude ľudí, ktorí v dotknutej lokalite bývajú, majú sídlo firmy či návštevníkov. Dopravné značenie bolo v uplynulých dňoch doplnené aj pri odbočke na Kremnicu z R1. "Osadená tam bola dopravná značka, ktorá upozorňuje vodičov, že Kremnické Bane sú uzavreté. Je viacjazyčná s označením, že sa tam vykonáva práca na ceste," dodal Remenár.

Horský priechod Kremnické Bane je aktuálne až do odvolania úplne uzavretý. Obchádzka je možná cez mesto Kremnica a obec Krahule, ale len pre vozidlá do 3,5 tony a do výšky 3,4 metra, pričom časť úseku obchádzky je riadená svetelným signalizačným zariadením, kde sa vodiči podľa polície zdržia približne 15 minút.

Podľa Remenára si osadenie semafora vyžadovala situácia. "Ide o cestu III. triedy, ale jej parametre nespĺňajú možnosti obojsmernej premávky. Sú tam prudké stúpania, veľké oblúky, do ktorých nie je vidieť. Pre bezpečnosť vodičov a spolujazdcov, ale aj ochranu majetku, sme sa rozhodli v spolupráci s okresným úradom pre reguláciu premávky pomocou semaforov," priblížil.

"Dopravná polícia v Žiari nad Hronom žiada všetkých vodičov, aby sa pokiaľ je to možné, uvedenému úseku vyhli a použili náhradnú trasu cez Handlovú alebo horský priechod Šturec pri Banskej Bystrici," informovala dnes Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.