Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Krupinčania by sa mali v lete opäť tešiť z kúpaliska

Ilustračné foto. Foto: TASR/Milan Kapusta

Tamojšia samospráva totiž nedávno podpísala nájomnú zmluvu s podnikateľom z Hontianskych Nemiec na prenájom areálu Tepličky.

Krupina 8. marca (TASR) - Obyvatelia Krupiny by už toto leto nemali byť bez kúpaliska. Tamojšia samospráva totiž nedávno podpísala nájomnú zmluvu s podnikateľom z Hontianskych Nemiec na prenájom areálu Tepličky. Jej súčasťou je aj záväzok zrekonštruovať tamojšie kúpalisko do začiatku prázdnin.

Obnova kúpaliska aktuálne tesne atakuje čelo internetovej občianskej ankety o investičných prioritách mesta Krupina. Najviac hlasov majú zatiaľ rekonštrukcia Múzea A. Sládkoviča a výstavba novej športovej haly.

Samospráva má podľa zmluvy poskytnúť prenajímateľovi na opravu kúpaliska 44.000 eur, on sám má vynaložiť ďalších 23.000 eur. Zmluvu s nájomcom uzatvorilo mesto na desať rokov s prednostným právom na jej predĺženie. Ročný nájom má byť jedno euro.

Keďže voda zo zdroja, ktorý zásobuje kúpalisko vodou je studená, mesto nájom podmienilo vybudovaním solárneho ohrevu. Okrem toho má nájomca zrekonštruovať oba bazény - 25-metrový a detský, vybudovať plážové ihrisko, šatne so sprchami a toaletami či tobogan.

Predchádzajúcemu nájomcovi vypovedalo mesto zmluvu vlani v septembri. V lete ho totiž pre technické príčiny neotvoril, mesto však o tom vopred neinformoval a nesplnil tiež niekoľko ďalších podmienok zmluvy. Magistrát následne vyhlásil súťaž na nájom kúpaliska, ktorá ale bola neúspešná. Druhá súťaž bola potom vyhlásená v decembri 2013. Do súťaže sa prihlásil jediný záujemca, ktorý napokon aj uspel.

Podľa primátora Radoslava Vazana v podmienkach bolo, že kúpalisko dostane taký subjekt, ktorý do neho investuje a zároveň stanoví prijateľné vstupné. Rozhodovať mal aj prísľub ďalšieho rozvoja.