Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Kúpalisko Vyhne otvoria už cez víkend, výstavba novej časti sa posúva

Vyhne Foto: TASR

Celú investíciu zdržali neočakávané problémy týkajúce sa geologických prieskumov.

Vyhne 3. júna (TASR) - Na vyhnianskom kúpalisku plánujú otvoriť tohtoročnú sezónu už tento víkend. Otvorenie vo Vodnom raji je naplánované na sobotu 4. júna. Podľa riaditeľky kúpaliska Evy Sliackej je už všetko v areáli pripravené pre prvých návštevníkov. "Všetko je nachystané, máme rozhodnutia od regionálneho úradu verejného zdravotníctva, voda je teplá, má 30 stupňov," podotkla s tým, že tento rok rozšírili aj ponuku stravovacích služieb.

Na kúpalisku už mal v tomto čase prebiehať čulý stavebný ruch. Výstavba nových bazénov, ktorá sa mala rozbehnúť ešte začiatkom roka, sa však oddialila. "Výstavba novej bazénovej haly sa ešte nezačala. Stále sa doťahuje dokumentácia okolo výstavby, takže letnú sezónu to neovplyvní a návštevníci nebudú rušení," priblížila aktuálnu situáciu na kúpalisku Sliacka s tým, že s prácami sa začne pravdepodobne až v septembri. Celú investíciu podľa jej slov zdržali neočakávané problémy týkajúce sa geologických prieskumov.

Projekt rozšírenia počíta s prístavbou oddychového bazéna, ktorý by bol určený aj na plávanie, a bazéna pre deti. Obec chce zároveň využiť podmienky, ktoré okolie zariadenia poskytuje a na kúpeľ premeniť starú štôlňu v jeho blízkosti.

Akvapark Vodný raj je v súčasnej podobe otvorený od roku 2007. Od vtedy sa stal vyhľadávaným miestom relaxu nielen ľudí z blízkeho okolia, ale aj vzdialenejších regiónov. Vedenie zariadenia si od rozšírenia sľubuje zvýšenie návštevnosti aj počas daždivých letných dní, ale najmä počas zimného obdobia.