Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Kúpele Sliač budú mať samostatný volebný okrsok pri recepcii hotela

Na snímke vestibul v Kúpeľnom dome v Kúpeľoch Sliač. Foto: TASR Ján Krošlák

Volebná miestnosť pri recepcii bude v sobotu otvorená v časoch od 07.00 do 22.00 h.

Sliač 20. marca (TASR) - Kúpele Sliač vo Zvolenskom okrese budú mať počas sobotných (23. 3.) prezidentských volieb samostatný volebný okrsok. Pre TASR to v stredu uviedla manažérka marketingu kúpeľov Marcela Grácová.

Dodala, že okrsok číslo sedem a samostatnú volebnú komisiu v Hoteli Palace určilo mesto Sliač. Volebná miestnosť pri recepcii bude v sobotu otvorená v časoch od 07.00 do 22.00 h. Podľa nej klientov o možnosti voliť v priestoroch hotela informovali prostredníctvom sociálnych sietí. "Pripomenuli sme tiež, aby si k voľbám mimo svojho trvalého bydliska nezabudli priniesť svoj hlasovací preukaz," objasnila.

S hlasovacím preukazom môže volič hlasovať kdekoľvek na Slovensku. Osobne ho možno vyzdvihnúť na obecnom alebo mestskom úrade najneskôr 22. marca. Hlasovací preukaz je platný len pre ten deň konania volieb, ktorého dátum je na ňom uvedený, a len spolu s občianskym preukazom.

Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. O prezidentský palác chce zabojovať desať kandidátov. Funkčné obdobie súčasnej prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024.