Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Kurinci v Rimavskej Sobote odovzdali ľuďom športoviská

O dva týždne plánuje samospráva odovzdať do užívania aj dva nové bazény naplnené termálnou vodou.

Rimavská Sobota 31. mája (TASR) - Nový športový areál otvorili dnes v rekreačnej oblasti Kurinec v Rimavskej Sobote. Ako TASR informoval primátor mesta Jozef Šimko, návštevníkom ponúkajú tenisové kurty, volejbalové ihrisko a časť golfového ihriska. O dva týždne plánuje samospráva odovzdať do užívania aj dva nové bazény naplnené termálnou vodou.

Oficiálny začiatok letnej turistickej sezóny plánujú v Rimavskej Sobote na 14. júna. Športoviská spolu s bazénmi sú v areáli, ktorý samospráva oplotila. Súčasťou plochy je aj časť pláže prírodného jazera, kde si návštevníci môžu požičiavať člny. "Športoviská sme dali ľuďom k dispozícii už dnes. Počas letnej sezóny bude vstup do celého areálu spoplatnený. Chceme sa tým vyhnúť znehodnocovaniu majetku, do ktorého sme investovali mestské peniaze. Za plotom bude aj približne 200-metrová časť brehu jazera, kemping a bazény so zariadením. Vstupné sa bude platiť od začiatku sezóny" povedal Šimko.

Samospráva chce v lete prevádzkovať aj mestskú pláž. Otvoria ju počas júla a augusta, kým urobia potrebné sanitárne práce v plavárni.