Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Letná škola úspechu v Banskej Bystrici učí mladých, ako žiť svoj sen

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Akcia je súčasťou projektu Uvedomelá mládež, ktorého cieľom je okrem iného zvyšovať kompetencie mladých ľudí na zapájanie sa do aktívneho občianstva.

Banská Bystrica 23. júla (TASR) – Občianske združenie ZADOBE organizuje v piatok (24.7.) v parku pred novou budovou Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici Letnú školu úspechu. Podujatie, na ktorom vystúpia odborníci a podelia sa o svoje tipy, ako v živote uspieť, sa začína o 14.00 h. Akcia je určená všetkým mladým, ktorí sú si vedomí, že najlepšia je investícia do seba samého. Hovoriť sa bude o tom, ako rozbehnúť biznis a žiť svoj sen, ako rozumieť financiám, ako robiť marketing online alebo ako úspešne zvládať vzťahy muži verzus ženy.

"Letná škola úspechu je ako hudobný festival, ale namiesto mixu hudby prináša skvelý kokteil vedomostí a skúseností z rôznych oblastí, ktoré sú dôležité pre šťastný a spokojný život," uviedla Mária Svidroňová, výkonná riaditeľka občianskeho združenia ZADOBE.

"Myslím, že Letná škola úspechu je výborný nápad, ako sa niečomu priučiť aj počas leta príjemnou formou. Verím, že získam cenné informácie a skúsenosti, ktoré budem môcť využiť nielen v osobnom živote, ale budem môcť tieto rady poskytnúť aj v učiteľskej praxi," konštatoval učiteľ Andrej Belák.

Podujatie bude mať podobu panelovej diskusie a paralelne prebiehajúcich workshopov s hosťami formou pikniku "na deke".

Akcia je súčasťou projektu Uvedomelá mládež, ktorého cieľom je okrem iného zvyšovať kompetencie mladých ľudí na zapájanie sa do aktívneho občianstva. Projekt bol podporený z Fondu pre mimovládne organizácie prostredníctvom programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý je spravovaný konzorciom – Nadácia Ekopolis, Nadácia SOCIA a Nadácia pre deti Slovenska.