Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Levice začínajú s jarnou celoplošnou deratizáciou

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Samospráva vyzýva právnické i fyzické osoby, aby vo vlastných alebo spravovaných objektoch a na pozemkoch v apríli tiež deratizovali.

Levice 6. apríla (TASR) - Mesto Levice začne na verejných priestranstvách od 10. apríla vykonávať jarnú celoplošnú deratizáciu. Ako TASR informovala hovorkyňa mestského úradu Adriana Macáková, deratizáciu uskutoční firma oprávnená na profesionálne vykonanie regulácie živočíšnych škodcov.

"V prípade nepriaznivých poveternostných podmienok termín deratizácie budeme aktualizovať. Samospráva žiada všetkých občanov, aby počas deratizácie zvýšili pozornosť v dohľade nad maloletými deťmi a v starostlivosti o domáce zvieratá, ktoré by mohli prísť do styku s kladenými deratizačnými prostriedkami," vyjadrila sa Macáková.

Samospráva za účelom úspešného priebehu celoplošnej deratizácie vyzýva právnické i fyzické osoby, aby vo vlastných alebo spravovaných objektoch a na pozemkoch v apríli tiež vykonali deratizáciu. "Z hľadiska dosiahnutia čo najvyššej efektivity je potrebné urobiť deratizáciu v meste komplexne, čiže v tom istom období. Zabráni to migrácii živočíšnych škodcov z deratizačne neošetrených objektov a plôch do objektov a plôch deratizačne ošetrených," ukončila hovorkyňa.