Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Blízko radnice v Lučenci pribudli parkoviská i miesto na oddych

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na obnovu priestranstiev samospráva vynaložila celkovo 360.000 eur.

Lučenec 29. septembra (TASR) – Miesto na oddych a vyše 40 nových parkovacích miest vzniklo v okolí historickej budovy radnice na Ulici Dr. Herza v Lučenci, ktoré samospráva v uplynulých mesiacoch revitalizovala. Vynovené priestranstvá vo forme takzvaného Radničného námestia a Radničného nádvoria dnes oficiálne odovzdali do užívania.

„Po rekonštrukcii bolo nevyhnutné vniesť ducha tejto historickej stavbe, aby sme odovzdali súčasníkom a budúcim generáciám nové využitie objektu. Využitie, ktoré slúži mestskému parlamentu, občanom pri slávnostných životných udalostiach, spoločenským podujatiam, koncertom, múzejníctvu, výstavám i histórii,“ priblížila primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Na obnovu priestranstiev samospráva vynaložila celkovo 360.000 eur. Súčasťou revitalizácie boli terénne úpravy a výsadba zelene, veľkoplošná maľba na stene priľahlej budovy, vybudovanie oporných múrov, oplotení a zábradlí, ako aj nové osvetlenie či zhotovenie vodných prvkov vo forme jazierka a studne. Súčasne s revitalizovanými priestormi odovzdala samospráva do užívania i mestské múzeum v priestoroch radnice, ktorého cieľom je prezentovať históriu mesta.