Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

V Lučenci zrejme obhájila primátorský post Alexandra Pivková

Erb mesta Lučenec Foto: Heraldický register

Je to veľká dôvera, za ktorú sa chcem obyvateľom veľmi pekne poďakovať, reagovala na neoficiálne výsledky Pivková.

Lučenec 15. novembra (TASR) - Post primátorky v Lučenci obhájila podľa neoficiálnych priebežných výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR po dnešných voľbách do orgánov miestnej samosprávy nezávislá kandidátka Alexandra Pivková. Ako povedala pre TASR, výhru vníma ako veľký úspech a najmä to, že ľudia vnímajú predchádzajúce štyri roky práce pozitívne.

V okresnom meste Lučenec prišlo k volebným urnám 35,4 percenta oprávnených voličov. Obyvatelia v týchto voľbách vyberali okrem primátora aj 21 poslancov mestského zastupiteľstva. Doteraz o osude mesta rozhodoval 25-členný poslanecký zbor.

"Je to veľká dôvera, za ktorú sa chcem obyvateľom veľmi pekne poďakovať. O tejto dôvere svedčí aj približne trojtisícový rozdiel v počte hlasov, ktorý ma oddelil od druhého uchádzača o primátorský post. Chcem pokračovať v tom, čo sme začali, chcem ukázať ľuďom, že Lučenec má na to, aby rozkvital. Pokračujem vo svojom volebnom programe, sú to rozvojové projekty zamerané na zamestnanosť, ale aj podpora spoločenskej oblasti. Zatiaľ je predčasné v tejto eufórii hovoriť o podrobnostiach, určite budeme najskôr doťahovať už rozbehnuté veci. Každopádne som veľmi vďačná obyvateľom za to, že v tom môžem pokračovať," povedala Pivková.