Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Megasochu v Banskej Bystrici postavia z tisíciek lego kociek

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

LEGO festival je putovný projekt a v Banskej Bystrici sa zdrží celý apríl.

Banská Bystrica 2. apríla (TASR) – Do banskobystrickej Europy priviezli takmer milión lego kociek, z ktorých návštevníci nákupného centra budú v sobotu (4.4.) od 11.00 do 18.00 h stavať veľkú sochu. Po jej zhotovení sa pri nej môžu odfotiť a počkať na jej búranie, ktoré zrejme pobaví najmä deti.

LEGO festival je putovný projekt a v Banskej Bystrici sa zdrží celý apríl. Kombinuje unikátnu výstavu nadrozmerných sôch z lego kociek, ale aj zážitok z vlastnej tvorby. Ľudia uvidia okrem zvieratiek či slávnych filmových hrdinov i známu ruskú matriošku. Niektoré sochy sa na Slovensku predstavia po prvý raz. Na výstave ich bude vyše 20, z ktorých mnohé vážia aj viac ako 100 kilogramov. Najťažšou je socha hasiča, ktorá má hmotnosť 290 kilogramov. Jej stavba trvala 320 hodín.

"Okrem prezerania vystavených sôch budú mať návštevníci možnosť pomôcť pri stavbe ďalšieho monumentálneho diela a spolu s odborným staviteľom sa pokúsia vytvoriť veľkú sochu Yodu z kultovej filmovej série Hviezdne vojny," uviedla Michaela Podolcová, marketing coordinator Europa SC. Ako tiež dodala, počas apríla bude k dispozícii aj stála herná zóna, kde sa môže ktokoľvek s kockami zahrať.

"Z lega sa dá postaviť naozaj čokoľvek. Nie náhodou ho odborníci vyhlásili za hračku storočia. Súčasťou výstavy budú statické 3D sochy, ako aj špeciálne sochy so svetelnými efektmi alebo pohyblivé exponáty," poznamenala Podolcová.