Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Míľu pre mamu si uctili mamy aj v Žarnovici

Míľou pre mamu sa 7. mája 2016 rozhodli uctiť všetky mamy aj v Žarnovici. Tunajšie rodiny s deťmi sa do tejto celoslovenskej akcie Únie materských centier zapojili už po 6-krát. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Tento rok sa do nej zapojilo celkom 157 účastníkov, čo je viac ako minulý rok.

Žarnovica 7. mája (TASR) - Míľou pre mamu sa dnes rozhodli uctiť všetky mamy aj v Žarnovici. Rodiny s deťmi v tomto meste sa do celoslovenskej akcie Únie materských centier zapojili už po šiesty raz.

"Myšlienka organizovať toto podujatie vznikla u nás v Centre voľného času (CVČ) ešte v čase, keď v meste nebolo žiadne zariadenie pre rodičov a deti. Až neskôr vzniklo rodinné centrum Tekvička," hovorí o histórii podujatia v meste riaditeľka CVČ Iveta Obrtlíková.

Za šesť rokov existencie sa z Míle pre mamu stala v Žarnovici obľúbená akcia, ktorá každoročne priláka množstvo rodín. Tento rok sa do nej zapojilo celkom 157 účastníkov, čo je viac ako minulý rok. "Najväčší počet tvoria maminky s deťmi, no ale prišli aj oteckovia," dodala Obrtlíková.

Účastníci prešli ulicami mesta symbolickú míľu (1609 metrov). Vďaka peknému počasiu sa veľkému záujmu tešil aj sprievodný program: tombola s hodnotnými cenami, kozmetické poradenstvo pre mamičky, no a v radoch sa čakalo na maľovanie na tvár.

Míľa pre mamu je ďakovný pochod pre všetky mamy. Základnou myšlienkou je vyjadriť úctu svojej mame. Podujatie píše na Slovensku už 13-ročnú históriu, tento rok sa koná v 51 mestách a obciach na Slovensku a v zahraničí.