Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Mladý Banskobystričan jazdil opitý aj napriek zákazu, mal u seba drogy

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Na banskobystrickom sídlisku Sásová polícia zastavila 21-ročného vodiča osobného motorového vozidla Škoda Superb, našla u neho drogy a navyše za volant si sadol opitý.

Banská Bystrica 2. januára (TASR) - Niektorí vodiči nový rok 2015 nezačali najlepšie. Na banskobystrickom sídlisku Sásová polícia zastavila 21-ročného vodiča osobného motorového vozidla Škoda Superb, našla u neho drogy a navyše za volant si sadol opitý.

"V noci 1. januára o 01.45 h na Starohorskej ulici v Banskej Bystrici polícia kontrolovala vodiča a vyzvala ho, aby predložil doklady na vedenie a prevádzku motorového vozidla, čo neurobil. Nemal ich u seba. Následne bol vyzvaný na vykonanie dychovej skúšky, pričom mu namerali 0,65 miligramu alkoholu, čo je 1,35 promile. Vodič jazdil pod vplyvom alkoholu aj napriek tomu, že mu bol uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá platný do júla 2015," informovala dnes banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ako dodala, pri eskorte na policajný útvar vykonali u vodiča bezpečnostnú prehliadku, pri ktorej našli plechovú škatuľku. Nachádzali sa v nej dve vrecúška s obsahom zelenej sušenej rastliny v presne nezistenom množstve a aj jej zvyšky. U vodiča našli tiež digitálnu váhu.

Poverený banskobystrický príslušník začal trestné stíhanie vo veci prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi a z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil mladého vodiča. Poverený príslušník ho umiestnil do policajnej cely. Po predchádzajúcom súhlase prokurátora bol prepustený a stíhaný bude na slobode. Hrozí mu až dvojročné väzenie.