Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Muž prepadol starenku a vytrhol jej kabelku

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Lúpež sa stala v piatok na Študentskej ulici vo Zvolene. V kabelke bol mobilný telefón, peňaženka s finančnou hotovosťou, osobné doklady, bankomatové karty a iné doklady,

Zvolen 1. júna (TASR) - Policajti vo Zvolene zadržali v týchto dňoch 25-ročného muža podozrivého z lúpežného prepadnutia 67-ročnej ženy. Čin sa stal v piatok 27. mája okolo 21.50 h na Študentskej ulici vo Zvolene.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, muž v uvedenom čase pristúpil k poškodenej žene odzadu a z ruky jej vytrhol kabelku. Následne z miesta ušiel. Krádežou kabelky, v ktorej sa nachádzal mobilný telefón, peňaženka s finančnou hotovosťou, osobné doklady, bankomatové karty a iné doklady, spôsobil škodu v doposiaľ neustálenej výške. Žena neutrpela žiadne zranenia.

Vyšetrovateľ už obvinil muža zo zločinu lúpeže. Po vykonaní procesných úkonov bol obvinený umiestnený do policajnej cely a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov, nakoľko trestný čin bol spáchaný na chránenej osobe.