Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Liptovskej Osade havaroval autobus: Zasahujú hasiči

Na snímke havarovaný autobus na ceste pri Liptovskej Osade v smere na Donovaly 3. januára 2019. Foto: TASR - Dušan Hein

V smere na Donovaly zišiel autobus z cesty a zostal opretý naboku. V čase nehody sa v autobuse viezlo 16 cestujúcich.

Bratislava 3. januára (Teraz.sk/TASR) - Sedemnásť hasičov momentálne zasahuje pri dopravnej nehode autobusu, ktorá sa stala v katastri obce Liptovská Osada, okres Ružomberok. Informuje o tom hasičský a záchranný zbor na sociálnej sieti.

"V smere na Donovaly zišiel autobus z cesty a zostal opretý naboku. V čase nehody sa v autobuse viezlo 16 cestujúcich," uvádzajú hasiči.

Podľa predbežných informácií si nehoda vyžiadala 15 zranených, priblížila pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Malo by však ísť len o ľahké poranenia.

"Po príchode posádok boli všetci cestujúci mimo vozidla. Posádka rýchlej zdravotníckej pomoci Liptovská Osada ošetrila pacientku s ľahkými poraneniami v oblasti hornej končatiny a previezla ju do nemocnice v Ružomberku. Ostatní cestujúci boli bez zranení," uviedla hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková.

Autobus zišiel z cesty a zostal opretý naboku. "V čase nehody sa v autobuse viezlo 16 cestujúcich. Hasiči z Ružomberka, Banskej Bystrice a Liptovského Mikuláša momentálne vyslobodzujú všetkých cestujúcich z autobusu," informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Na miesto smerujú dva evakuačné autobusy HaZZ zo Žiliny a Pliešoviec.