Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

NAKA obvinila štyri osoby z úkladnej vraždy muža vo Zvolene

Foto: Ilustračné foto: TASR/Radovan Stoklasa

K mužovi vnikol do domu bez pozvania obvinený Jozef S. a do hlavy a brucha mu strelil tri guľky.

Bratislava 16. augusta (TASR) - Polícii sa podarilo vyšetriť okolnosti úmrtia muža, ktorého zastrelili v apríli 2014 v jeho rodinnom dome vo Zvolene. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v tejto súvislosti štyri osoby z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a jednu z nich aj zo zločinu porušovania domovej slobody.

Organizátorom vraždy mala byť 26-ročná Miriam R., informoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Jej motívom mal byť majetkový prospech. Mladá žena sa údajne so svojím úmyslom zverila 44-ročnej Ingrid H., ktorá oslovila 54-ročného Jána H. Ten podľa obvinenia objednal na vykonanie vraždy 43-ročného Jozefa S. Za jej uskutočnenie mu mal vyplatiť 7000 eur.

Telo zastreleného Jána H. našli 7. apríla 2014. Vražda sa mala udiať dva dni predtým. Do rodinného domu mal k nemu bez pozvania vniknúť obvinený Jozef S. a v miestnosti na prvom poschodí ho usmrtiť troma výstrelmi do hlavy a brucha. Sudca Špecializovaného trestného súdu vzal všetkých štyroch obvinených do väzby. Hrozí im trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotie.