Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Po dopravnej nehode prevážal päťročné dieťa vrtuľník

Ilustračné foto FOTO TASR/Vladimír Benko

Chlapec sa vyšmykol mame a chcel prejsť cez cestu. Tam ho zrazil vodič osobného auta jazdiaci v protismere.

Mašková 9. septembra (TASR) - Po dopravnej nehode potreboval dnes v obci Mašková v okrese Lučenec okamžitý zásah leteckých záchranárov päťročný chlapec. Ako TASR informovala hovorkyňa Air Transport Europe (ATE) Zuzana Turočeková, dieťa previezli do martinskej nemocnice.

Banskobystrická posádka leteckých záchranárov dnes letela na pomoc chlapcovi s vážnymi poraneniami hlavy, ktoré utrpel po dopravnej nehode. "Chlapec mal poranenia viacerých častí tela, najmä hlavy. Primárne ho ošetrila zasahujúca posádka rýchlej lekárskej pomoci, ktorá ho po prílete vrtuľníka odovzdala lekárovi leteckých záchranárov. Dieťa v umelom spánku pripravili na letecký prevoz a transportovali do martinskej nemocnice," informovala Turočeková.

Chlapec vybehol na križovatke spoza autobusu. "Tam ho zrazil vodič osobného auta jazdiaci v protismere. Chlapec sa vyšmykol mame a chcel prejsť cez cestu. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Do vyšetrovania bol prizvaný znalec z odboru cestnej dopravy. Miera zavinenia je v štádiu vyšetrovania. Prítomnosť alkoholu u vodiča zistená nebola," doplnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.