Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Ohňostroj aj deň po Silvestri prilákal v Banskej Bystrici tisícky ľudí

Novoročný ohňostroj na Námestí Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici v stredu 1. januára 2014. Foto: TASR/Dušan Hein

Mesto zorganizovalo oslavy príchodu nového roku 1. januára prvý raz vlani.

Banská Bystrica 1. januára (TASR) - Pôsobivé divadlo pre niekoľko tisíc divákov usporiadalo dnes Mesto Banská Bystrica pre svojich obyvateľov i návštevníkov. Netradične večer 1. januára zorganizovalo na Námestí SNP novoročný ohňostroj, ktorého jednotlivé svetlice štartovali tóny sprievodnej hudby.

Ešte pred samotným ohňostrojom vystúpila na balkóne Radnice banskobystrická speváčka Dominika Doniga a po nej pozdravil všetkých primátora mesta Peter Gogola. "Obyvateľom Banskej Bystrice želám šťastný nový rok, hlavne pevné zdravie, šťastie v osobnom a pracovnom živote, odvahu meniť veci k lepšiemu," povedal TASR.

Novoročný ohňostroj na Námestí Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici v stredu 1. januára 2014.
Foto: TASR/Dušan Hein
Mesto zorganizovalo oslavy príchodu nového roku 1. januára prvý raz vlani. Podľa Gogolu sa inšpirovali Prahou. "Tam dokonca na túto tému zorganizovali referendum a ľudia sa vyslovili za to, aby oslavy s ohňostrojom boli večer na Nový rok. Tak si ho môžu viac užiť aj rodiny s deťmi a ľudia, ktorí na polnoc do mesta nechcú, alebo nemôžu prísť," uviedol. Banskú Bystricu označil v tomto smere za slovenského priekopníka. V organizovaní novoročných osláv v zatiaľ netradičnom čase chcú pokračovať aj naďalej.

Mesto na novoročný ohňostroj vynaložilo 3500 eur a celkovo na decembrové kultúrne a spoločenské podujatia a vítania nového roku vyčlenilo z rozpočtu 18.000 eur.