Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Po Očovej jazdil muž so 4,42 promile

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Až 4,42 promile alkoholu namerali policajti 39-ročnému vodičovi z Očovej. Muž jazdil na aute Škoda Favorit v nedeľu 14. decembra dopoludnia po obci, keď ho zastavila hliadka.

Očová/Zvolen 15. decembra (TASR) - Až 4,42 promile alkoholu namerali policajti 39-ročnému vodičovi z Očovej. Muž jazdil na aute Škoda Favorit v nedeľu 14. decembra dopoludnia po obci, keď ho zastavila hliadka krajského dopravného inšpektorátu.

Polícia ho zadržala, obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a po vykonaní procesných úkonov ho umiestnila do cely. Zároveň spracovala podnet na ukončenie veci v superrýchlom konaní.

Ďalší, 41-ročný vodič zo Zvolena spôsobil v nedeľu 14. decembra pod vplyvom alkoholu aj dopravnú nehodu. O 16.25 h havaroval na ceste 1/50. Jazdil v smere od závodu Bučina do centra mesta a pred križovatkou v Neresnici strhol volant a prednou časťou auta vybehol na betónovú zábranu medzi jazdnými pruhmi, pričom sa prevrátil na ľavý bok.

Pri dychovej skúške mu namerali 1,05 miligramu alkoholu čo je 2,19 promile. Aj jemu bude vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

TASR o prípadoch dnes informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.